Verschillende incassobureaus – waar moet je op letten?

Wanneer een openstaande factuur niet tijdig wordt betaald, kan er een incassobureau worden ingeschakeld. Het incassobureau zal namens jou het verschuldigde bedrag proberen te innen bij de wanbetaler. 

5 incassobureaus op een rijtje

Een groot deel van de incassobureaus werkt op basis van no cure no pay. Dat houdt in dat wanneer het een bureau niet lukt om jouw vordering te incasseren met een buitengerechtelijk traject, je aan het incassobureau niks hoeft te betalen. Een buitengerechtelijk traject houdt in dat er wordt geprobeerd een regeling te treffen met jouw wanbetaler. Let wel op dat, indien het niet lukt om de vordering door middel van een buitengerechtelijk traject te incasseren, de gerechtelijke stappen vaak wel voor jouw rekening komen. Het is daarom handig om vooraf even te informeren wat precies onder no cure no pay valt, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Hieronder hebben wij een vijftal incassobureaus uiteengezet in een overzichtje:

Bureau Werkt op basis vanPluspunten  Minpunten 
MENS IncassoNo cure no payEerlijk Helder Oplossingsgericht Goed bereikbaar Meerdere locaties
Geen online omgeving 
Bierens Incasso AdvocatenNo cure no pay24/7 inzicht in jouw lopende zaak Zowel nationaal als internationaal Daadkrachtige aanpak Heldere communicatie Betrouwbaar 
Onvriendelijk Hoge incassokosten Slechte organisatie en klantenservice Één locatie in Nederland
e-LegalNo cure no payDoortastend  Betrokken Prettige communicatie Snelle afhandeling Inzichtelijk dossier Veel locaties in Nederland

Klachten over het sturen van ongegronde facturen door e-Legal
Straetus IncassoEerste vordering op basis no cure no payProces online volgbaar Meedenkend Prettige communicatie
Reageren slecht op mail Online portal is wat omslachtig
Hettema & van Bambost JuristenNo cure no payGoede en snelle afhandeling  Zowel binnen- als buitenland Kosteloos procederen bij de rechtbank 24/7 online inzage in jouw dossierÉén locatie in Nederland

Maak afspraken

Indien een factuur succesvol wordt geïncasseerd, staat het geld in eerste instantie op de derdenrekening van het incassobureau. Het is verstandig om een termijn af te spreken wanneer je het geld uiterlijk op jouw bankrekening verwacht en dit ook vast te leggen in een contract. Zo heb je altijd iets om op terug te vallen.

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse. Verliefd op de zon, op wijn en kaas en de Spaanse taal. Fan van transparantie, eerlijkheid en bovenal integriteit.

Formerly known as Lady Lawyer

Zoeken op de website

Ben jij er klaar voor om jouw bedrijf te beschermen?

Ik help jou graag door het onbegrijpelijke voor jou begrijpelijk te maken.

Sharon

Creatives pakket

950,- excl btw

Dit pakket is geschikt voor ondernemers in de creatieve sector, zoals fotografen, designers en tekstschrijvers

En deze Masterclasses:

Verwerkerspakket

900,- excl btw

Dit pakket is geschikt voor ondernemers die tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden in de systemen van hun klanten werken.

En deze Masterclasses:

Trinity pakket

750,- excl btw

En deze Masterclasses: